Onze boot: RIB TORNADO

Ontworpen en gebouwd door Madera-RIBs in Rotterdam

  • Bouwjaar 2009
  • Lengte 10,5 meter
  • Zitplaatsen: 12
  • Aandrijving 700 pk inboard YANMAR en een Hamilton waterjet
  • Uitneembare seats
  • Radar
  • Modernste apparatuur en meer...

In 1997 zijn wij begonnen te varen wij met Ridged Inflatable Boaten met een lengte van 8.50 meter. In 2003 hebben wij in Engeland bij de TORNADO fabriek een nieuwe boot naar onze wensen laten bouwen. Het afbouwen is in eigen beheer gebeurd, evenals de in- en opbouw van de apparatuur en buitenboordmotoren.

In 2007 hebben wij alweer een nieuwe boot laten bouwen: een MADERA RIB van 10.50 meter. Nieuw zijn de vaste zitplaatsen voor 12 personen, welke een grote verbetering is. De moderne communicatie- en navigatieapparatuur, de dubbele brandstoftank voor een grote actieradius en de twee 300 pk SUZUKI buitenboordmotoren zorgen voor een perfecte vaart, zowel voor de passagiers als de bemanning. Voor vervoer van grote vrachtstukken zijn de 8 zitplaatsen eenvoudig te verwijderen waardoor een laadruimte ontstaat. Deze snelle boot (ca 90 km/uur) wordt ingezet voor het redden van mensen op zee, het bergen van schepen in nood, watersneltaxi over de Waddenzee van en naar Holwerd (in circa 10 minuten), koeriersdiensten, eilandhoppen en natuurlijk powerboatvaren, de ultieme vakantiebelevenis.

In 2008 hebben wij MADERA opnieuw opdracht gegeven een nieuwe boot te bouwen. Deze is in mei 2009 in gebruik genomen. Het is weer een RIB van 10.50 meter, nu met een 700 pk inboard YANMAR en een Hamilton waterjet aandrijving. Nieuw is dat de 12 passagiers nu allemaal voor de stuurconsole zitten. Ook zijn deze seats weer uitneembaar waardoor er een laadruim ontstaat voor het vervoer van grote pakketten.

Dit schip is voorzien van de modernste apparatuur, grote kaartplotter, radar, boegschroef etc. Kijk bij Foto's voor een impressie van de nieuwe boot en foto’s van de vorige schepen. Graag “nemen wij u eens in de boot” voor een snelle wateractie!

  Bekijk onze film!